Nelu Tataru a declarat ca exista posibilitatea sa vedem chiar o triplare a numarului de cazuri zilnice de coronavirus.

 

Nelu Tataru a declarat la o televiziune de stiri ca ar putea sa urmeze o dublare si chiar o triplare a numarului de cazuri zilnice raportate.

 

"Suntem într-un moment în care gestionăm această creştere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanţare socială, de igienă, precum portul măştii în spaţii închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

 

În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât şi colegii mei putem gestiona aceste creşteri care sunt nişte creşteri progresive, nu sunt nişte creşteri exponenţiale şi putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă.

 

Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 şi am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată şi ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.

 

Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanţare care trebuie păstrate.

 

Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activităţi, dar acele măsuri au venit însoţite de nişte norme de aplicare în vederea desfăşurării şi funcţionării acelor activităţi.

 

Fiecare din aceste norme trebuie respectate.

 

 

 

Sursa: www.realitatea.net