Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat luni, la Antena 3, că, din datele centralizate până în prezent, nu a fost semnalat niciun caz în care elevii să nu fie primiţi la examenul de Evaluare Naţională, din cauza unei temperaturi mai mari de 37,3 grade. Anisie a precizat că mai au de trimis date trei judeţe. Ulterior, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat că un elev din Constanţa, aflat în tratament pentru enterocolită, a avut temperatura corporală mai mare decât cea recomandată.

 

UPDATE: Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat, luni, că un singur elev din toată ţara a avut temperatura peste 37.3°C.

 

Este vorba despre un elev din judeţul Constanţa, care s-a prezentat la centrul de examen cu o branulă la mână, fiind sub tratament pentru enterocolită.

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Nu s-a înregistrat niciun caz în care elevii să nu fie primiţi la examen din cauza depăşirii temperaturii de 37,3 grade. Mai au de trimis date trei judeţe”, a afirmat Anisie.

 

Evaluarea Naţională, la care s-au înscris peste 170.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, a început luni cu proba scrisă de Limba şi literatura Română.

 

Accesul elevilor în săli s-a făcut până la 8.30, după termometrizare, Dacă temperatura corporală depăşea 37,3 grade Celsius elevilor nu le-ar fi fost permis accesul în sălile de exament. Pentru elevii care par a avea temperatură se recomandă termometrizarea repetată, la intervale de 2-5 minute.

 

Cei care nu au acces la examen pot participa la sesiunea specială.

 

 

 

Sursa: www.news.ro