Un cetăţean român plecat în Germania la cules sparanghel a murit în urma infectării cu noul coronavirus, scrie Der Spiegel. Victima, în vârstă de 57 de ani, a fost găsită decedată în casă, în data de 11 aprilie, a confirmat şi Ministerul de interne din Stuttgart.

 

Muncitorul sezonier român lucra la o fermă din Bad Korzingen, la sud-vest de Freiburg, unde culegea sparanghel. Înainte de deces, bărbatul ar fi prezentat câteva simptome similare unei răceli: tuse seacă şi nas înfundat. După confirmarea infectării cu coronavirus, Departamentul de Sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în rândul celorlalţi angajaţi.

 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român şi acordă asistenţă inclusiv pentru demersurile de repatriere.

 

"Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă", arată MAE.

 

 

Sursa : www.digi24.ro