Într-o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prevăzută de articolul 244 alin.l şi 2 Cod penal, anunţă Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 1, printr-un comunicat de presă de miercuri.

 

"La data de 25.03.2020 au fost puse în executare 10 mandate de percheziţie pe raza municipiului Bucureşti şi judeţelor Constanţa, Galaţi şi Cluj", se arată în comunicatul instituţiei.

 

În urma efectuării percheziţiilor, arată procurorii, au fost identificate şi ridicate de la sediul unei societăţi comerciale un număr de 9360 teste inscripţionate„VivaDiag Covid - 19 IgM/IgG Rapid test'’ care erau prezentate, în mediul online, drept teste rapide pentru depistarea infecţiei cu Covid-19, dar cu privire la care există suspiciunea că nu au această aptitudine.

 

Mai mult, chiar în cuprinsul prospectului întocmit de producător se menţionează, în mod expres, că testul nu poate fi folosit pentru diagnosticarea cu Covid-19.

 

Sursa : stiripesurse