Ministerul Afacerilor Externe anunţă că trei români din Italia sunt infectaţi cu coronavirus. O persoană din provincia Treviso , cu dublă cetăţenie, română şi a Republicii Moldova, alta în regiunea Lombardia, iar al treilea caz, o persoană cu dublă cetăţenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna.

 

În acest context, MAE reaminteşte că cetăţenii români din străinătate care doresc să solicite informaţii despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20. Linia telefonică este destinată strict informării cetăţenilor români şi nu este un număr de urgenţă. De asemenea, informaţii actualizate sunt disponibile şi pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759).

 

Comunicatul MAE:

 

În continuarea informaţiilor privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul Republicii Italiene, MAE face următoarele precizări:

Potrivit datelor obţinute în cursul zilei de ieri de către reprezentanţii Ambasadei României la Roma şi ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificaţi 3 cetăţeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat.

Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autorităţile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetăţenie, română şi a Republicii Moldova.

De asemenea, autorităţile locale de la Cremona au confirmat existenţa unui cetăţean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetăţenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna.

 

Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum şi oficiile consulare române din Republica Italiană continuă demersurile specifice pentru obţinerea unor informaţii suplimentare din partea autorităţilor italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei.

 

MAE reiterează importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor autorităţilor italiene, precum şi necesitatea manifestării unei responsabilităţi individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenţie, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro