După proiectul legislativ de acum câteva zile, USR-ul are mari şanse să intre în istorie ca fiind cel mai conservator partid politic românesc din ultimele decenii. Dacă s-ar vinde în România, până şi mierea cu efect psihedelic te-ar duce după gratii.

 

Consumul de droguri, mai mult sau mai puţin uşoare, a fost interzis prin lege întotdeauna în România, dar USR-ul a înăsprit semnificativ legile pentru consumul nevinovat, indiferent de cantitate. În contextul în care multe dintre ţările lumii încearcă să decriminalizeze consumul de marijuana, în ţara noastră, faci ani de închisoare pentru câteva grave. Dintr-un punct de vedere, ne-am întors în anii `80 din Statele Unite ale Americii, o perioadă în care populaţia din închisorile americane a explodat, doar pentru a duce la o criză care nu s-a remediat nici după 40 de ani.

 

Revenind însă la mierea cu efect psihedelic, aceasta se regăseşte pe stâncile din munţii Himalaya, iar dincolo de consumul pentru relaxare, are numeroase efecte medicinale, la fel ca marijuana interzisă de USR.

 

Mierea din Himalaya este produsă de cele mai mari albine din lume. Specia cu pricina este intitulată apis dorsata laboriosa, iar membrii săi ajung la un pic peste 3 centimetri.  Pentru că are un efect psihedelic, acea miere mai este intitulată ”mierea nebună”.

 

Albinele din Himalaya îşi construiesc stupii pe lateralele stâncilor, orientate spre sud-est, la înălţimi între 2500 şi 3000 metri. Până şi stupii sunt gigantici, ocupând o suprafaţă de până la 1,5 metri în diametru şi cu o greutate de 60 de kilograme. Una peste alta, acei stupi sunt foarte greu accesibili, dar populaţia indigenă face un efort semnificativ pentru a colecta mierea, fără niciun fel de echipament de protecţie.

 

Mierea cu pricina, în cantităţi mici, este potrivită şi chiar recomandată pentru consumul uman, datorită efectelor asupra sănătăţii. Efectul neobişnuit este cauzat de florile de rododendron, o plantă foarte otrăvitoare pentru oameni. Toxinele din floarea pe care o exploatează albinele se propagă şi în miere, dar în cantitate foarte, foarte mică. Din acest motiv, mierea nu mai este periculoasă, dar este un halucinogenic potent.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro