Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie.

 

 Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienţii în Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău, a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei.

 

Potrivit surselor citate, bărbatul are 38 de ani, este din Săgeata, şi s-a internat voluntar pe fondul unei dependenţe de alcool.

 

Noaptea trecută bărbatul a făcut o criză de sevraj, el nefiind cunoscut anterior cu vreun cazier judiciar sau probleme psihiatrice.

 

Poliţiştii care au intervenit l-au prins pe atacator la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, şi a existat o luptă cu forţele de ordine până când a fost imobilizat.

 

Patru oameni au murit şi nouă au fost răniţi în spital. Două dintre victime au fost transportate cu elicopterul la Bucureşti, starea lor fiind gravă.

 

Potrivit comisarul - şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii. Din primele informaţii, ar fi vorba de patru morţi şi nouă răniţi grav, câteva victime având traumatisme cranio-cerebrale.

 

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.

 

Criminalul se află acum în custodia poliţiei.

 

sursa : romaniatv.ro