Doi poliţişti de la IPJ Galaşi sunt vizaţi de o anchetă internă după apariţia unor imagini în care asistă pasiv la momentul apariţiei unei fete de 14 ani, plină de sânge, pe o stradă din oraş.

În filmarea distribuită pe Facebook se pot observa o fată plină de sânge, doi agenţi de pază, trecători care încearcă să o ajute pe copilă pi care încearcă să o convingă să le spună ce s-a întâmplat cu ea şi o maşină de poliţie cu doi agenţi care nu coboară din autoturism si nu intervin în niciun fel.


"Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi este abilitat să comunice următoarele. Conducerea I.P.J. Galaţi a dispus, încă de ieri, declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni”, a a transmis luni Biroul de Relaţii cu Presa al IPJ Galaţi.

În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galaţi, iar persoana care a realizat filmarea a anunţat pe Facebook că a vizitat-o şi confirmă faptul că victima ar fi fost violată.

Aceeaşi persoană se declară revoltată de lipsa de reacţie a poliţiştilor şi cere măsuri dure împotriva celor doi agenţi care au refuzat să ajute victima unui viol.