Guvernul a adoptat ordonanţa UBER în care sunt prevăzute reglementarea activităţilor de transport alternative.

 

Anunţul este făcut de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care notează, pe pagina sa de facebook:

 

“Astăzi, după parcurgerea etapelor legale, în şedinţa de Guvern a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto sau „Ordonanţa UBER” aşa cum mai este cunoscut acest act normativ.

 

Bineînţeles că ne-am fi dorit să promovăm mai repede acest act normativ, dar respectarea etapelor destinate consultării şi a celorlalte proceduri legate de promovarea unei ordonanţe de urgenţă, a determinat acestă uşoară întârziere. După ce toţi cei interesaţi au avut posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere în cadrul consultărilor desfăşurate la Ministerul Transporturilor, putem spune că astăzi am finalizat o etapă în reglementare acestui nou domeniu în transporturi.

 

Nu a fost uşor şi sunt sigur că, prin legislaţia secundară ce va fi elaborată, vor fi clarificate toate aspectele ce ţin de această reglementare.

 

Ce este important este faptul că, încă o dată, am demonstrat că promisiunile noastre, ale Guvernului PSD, devin realitate.

 

Deschiderea şi transparenţa de care am dat dovadă în elaborarea şi promovarea acestui act normativ ne-au permis să ascultăm toate opiniile societăţii civile atât cele care erau pro, cât şi cele care erau contra reglementării acestui domeniu.

 

Cred că ceea ce a rezultat în urma acestui proces este un act normativ care respectă cerinţele existente ale pieţei, dar şi asigură pentru cetăţeni (în calitatea lor de consumatori finali) respectarea standardelor de confort, siguranţă şi calitate.

 

Am demonstrat încă o dată că, pentru acest Guvern, chiar dacă este vorba de promovarea unei OUG, importantă este consultarea şi ascultarea celor cărora li se adresează respectiva reglementare.

 

Cetăţenii români trebuie să ştie că sunt atent la solicitările lor şi, în măsura în care pot, în calitatea mea de ministru, mă implic să rezolv problemele.”

 

 

 

 

Sursa:www.gazetadecluj.ro