Rând pe rând, leagănele au început să fie scoase din uz. Tot ce a mai rămas în urma unor locuri de joacă periculoase sunt bucăţi de ciment şi tevi.

De vineri până acum, angajaţii primăriei au dezafectat şase locuri de joacă, urmând ca săptămâna viitoare să scoată toboganele sau leagănele periculoase din toate celelalte 66 existente în oraş.

Horia Constantinescu, director adjunct OPC Constanţa: „Sper că nu numai vor fi înlăturate. Nu asta era ideea - să lăsăm copiii fără locuri de joacă şi să aşteptăm câteodată să treacă prea mult timp pentru a le oferi alte spaţii noi. Nu cred că toţi îşi permit să apeleze la locurile de joacă contra cost şi mulţi dintre ei le aşteaptă cu nerăbdare pe cele oferite de Primărie”.

Rareş Iordache, director executiv la Direcţia Servicii Publice Primăria Constanţa: „Multe dintre ele, majoritatea sunt mai vechi de anul 2001”.

Reclamaţii au fost de-a lungul timpului. Ele s-au remediat, dar nu atât câte s-au făcut în ultima perioadă, atâta, discuţiile care au avut loc

Decizia de a dezafecta toate locurile de joacă vechi a fost luată de autorităţi după ce săptămâna trecută, un băieţel de patru ani a căzut printre scândurile de lemn ale unui tobogan. A avut noroc şi nu a păţit nimic. Acum, municipalitatea are în plan să le înlocuiască pe toate. Anul viitor vor începe lucrările pentru primele 38 de noi locuri de joacă, pe amplasamentele vechi, prin licitaţie publică. Valoarea estimată a proiectului este de 1,4 milioane de euro.