Bucureştiul are 18 muzee şi alte 15 instituţii culturale. Una dintre cele mai reprezentative clădiri este cea a Ateneului Român, inaugurată în 1888.

În Bucureşti sunt înregistrate aproape 20.000 de firme, iar cele mai multe dintre ele sunt în zona Pipera, din nordul Capitalei. Salariul mediu brut în aceste companii se apropie de 4.100 de lei, faţă de 2.800 cât este în estul ţării. O diferenţă de aproape 40 de procente.

Anul trecut, peste şapte milioane şi jumătate de călători au trecut prin Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. În medie, zilnic, 120 de aeronave au decolat de pe cel mai mare aeroport al ţării.

Pe locul doi în topul oraşelor din ţara noastră în care merită să trăieşti se află Cluj-Napoca. Municipiul este cunoscut ca fiind "Silicon Valley" de România şi întrece orice alt oraş din ţară la capitolul experţi în IT.

Cluj-Napoca este anul acesta Capitală Europeană a Tineretului şi găzduieşte zeci de evenimente culturale. În zonă au filiale foarte multe firme străine, iar absolvenţii din oraş îşi pot găsi mai uşor un loc de muncă. În plus, la fel ca şi Bucureştiul, Cluj-Napoca se poate mândri cu multe spitale de top.

Se spune despre timişoreni că au o mentalitate de occidentali. La asta a contribuit şi poziţionarea oraşului, la graniţa de vest. Aproape 100 de kilometri despart Timişoara de vama Nadlac, locul de ieşire din ţară spre Ungaria. Iar cine vrea să ajungă la Viena, în Austria, are de mers numai cinci ore cu maşina. Drumul este, incomparabil, mai scurt şi mult mai bun decât cel spre Bucureşti. Faptul că Timişoara este practic o poartă de acces către oraşe din Europa a adus aici şi numeroşi investitori străini.

Situat în centrul ţării, Braşovul este încărcat de istorie şi promovat ca o destinaţie turistică montană ideală. Este oraşul care atrage anual zeci de mii de turişti. Aici, ai tot ce ţi-ai putea dori: puritatea aerului şi răcoarea munţilor, frumuseţea clădirilor şi monumentelor medievale bine întreţinute, confortul spaţiilor de cazare, ospitalitatea tradiţională românească, varietatea şi abundenţa locurilor pentru cumpărături.

Marea Neagră joacă rolul cheie în economia municipiului Constanţa şi implicit în nivelul de trai al oamenilor. Portul Constanţa este poarta estică de intrare a mărfurilor în Europa şi principalul motor financiar al zonei. Turismul este un alt atu al celui mai mare oraş situat pe litoralul Mării Negre.

Şi Sibiul este un oraş foarte căutat de turişti, dar, faţă de Braşov, are o industrie mult mai puternică. În ultimii ani, aici au venit foarte mulţi investitori străini, iar şomajul este unul dintre cele mai scăzute din ţară. Un atu este şi preţurile chiriilor, mai mici în Sibiu comparativ cu marile oraşe din România.

Top 6 oraşe din România în care merită să trăieşti:

1. Bucureşti

2. Cluj-Napoca

3. Timişoara

4. Braşov

5. Constanţa

6. Sibiu