Primul-ministru Victor Ponta va merge marţi în Africa de Sud pentru a participa la funeraliile naţionale ale fostului preşedinte Nelson Mandela, care vor avea loc pe stadionul FNB din Johannesburg, informează un comunicat de presă al Executivului. Victor Ponta va fi însoţit de fostul preşedinte al României Emil Constantinescu.

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a încetat din viaţă la Johannesburg, la vârsta de 95 de ani

O ceremonie naţională în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela va avea loc la 10 decembrie pe stadionul din Soweto, urmând ca înhumarea să aibă loc la 15 decembrie, în satul său Qunu (sud).

"Vom organiza funeralii naţionale pentru fostul preşedinte Nelson Mandela, el va fi înhumat la 15 decembrie la Qunu, în provincia Eastern Cape", a declarat Zuma, adăugând că o ceremonie va avea loc la 10 decembrie pe stadionul Soccer City din Soweto, în apropiere de Johannesburg.

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Mandela va fi depus la Union Buildings, sediul preşedinţiei din Pretoria, în perioada 11-13 decembrie.

Africa de Sud se aşteaptă să primească şefi de stat din lumea întreagă pentru funeraliile lui Nelson Mandela. Peste 60 de şefi de stat din întreaga lume şi-au anunţat participarea la funerariile lui Mangela, printre aceştia fiind şi preşedintele SUA,Barack Obama.