Noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2019 a fost cea mai friguroasă noapte din această iarnă. În foarte puţin zone din ţară temperaturile au trecut peste pragul gerului. Cea mai joasă temperatură s-a înregistrat la Obârşia Lotrului, în Vâlcea: minus 23 de grade. Frigul va fi prezent şi pe parcursul zilei de marţi.

La Târgu Lăpuş, în Maramureş, au fost minus 22 de grade în cursul nopţii de luni spre marţi, iar la Stâna de Vale, în Bihor, minus 21 de grade.

Cea mai ridicată temperatură s-a înregistrat la Constanţa, minus 4 grade.

În Bucureşti, au fost minus 10 grade spre dimineaţă. Frig va fi şi pe parcursul zilei de marţi, spun meteorologii.

Noaptea de marţi spre miercuri va aduce ninsori în aproape toate regiunile României, mai puţin în partea de sud-est, unde va predomina lapoviţa.

Precipitaţiile vor lua o scurtă pauză pe parcursul zilei de marţi, dar seara, ninsorile slabe vor apărea în vest, centru şi nord. Ele vor continua miercuri în jumătatea de vest a ţării, apoi, se vor extinde treptat şi în restul zonelor, cu excepţia celei de sud-est, unde vor fi ploi şi lapoviţă.

Vremea se mai încălzeşte abia pe finalul săptămânii, când temperaturile se vor situa în jurul pragului de îngheţ, cu maxime între -2 şi 6 grade Celsius. Va continua să ningă în zonele de munte, dar şi răzleţ în sud şi sud-est, dar temperaturile vor fi mai ridicate.

Un val de aer rece a intrat în peninsula Balcanică şi aduce ninsori, vânt puternic şi temperaturi extrem de scăzute până pe 9 ianuarie.