Presa din Bihor relatează că incidentul s-a petrecut marţi seara, puţin după ora 20 şi, potrivit purtătorului de cuvânt al regiei locale de transport (OTL), un grup de şapte băieţi care urcaseră la staţia de pe strada Tudor Vladimirescu au fost invitaţi de şoferul autobuzului să coboare, pentru că nu purtau măşti de protecţie. “Aceştia, după ce au coborât, au aruncat cu pietre spre autobuz. Şoferul a coborât, la rândul său, să le ceară socoteală, moment în care toţi cei şapte au început să-l lovească.”

 

Şoferul a sunat la 112, iar un echipaj de poliţie venit de urgenţă i-a condus pe cei şapte la sediul Poliţiei Municipiului Oradea pentru audieri, unde s-a constatat că unul dintre ei avea vârsta de 13 ani, iar ceilalţi şase au 15 ani. Dacă magistraţii vor considera că adolescenţii au avut reprezentarea faptei lor, aceştia riscă pedepse de până la cinci ani în detenţie.

 

În vârstă de 43 de ani, şoferul autobuzului a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

 

Deşi astfel de incidente legate de purtarea măştii, au fost relativ frecvente anul trecut în Franţa (unde un şofer de autobuz a murit) şi în alte ţări occidentale, cel de la Oradea este primul de acest fel înregistrat în România.

 

 

Sursa: www.biziday.ro