Situaţie neobişnuită în judeţul Ialomiţa. Doi poliţişti au fost amendaţi de un procuror, după ce agenţii de la rutieră l-au amendat pentru depăşirea vitezei regulamentare şi i-au luat talonul şi plăcuţele de înmatriculare pentru că avea ITP-ul expirat. Magistratul i-a sancţionat pe cei doi pentru că l-ar fi reţinut prea mult şi astfel a întârziat la muncă.

Cei doi poliţişti l-au oprit în trafic pe procuror după ce acesta a depăşit limita de viteză. La verificarea actelor, agenţii au observat cî maşina magistratului nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă, aşa că i-au reţinut talonul, plăcuţele de înmatriculare şi l-au amendat cu 2.200 de lei. Acela ar fi fost momentul în care procurorul le-a spus agenţilor că nu au niciun drept să-l sancţioneze şi că se grăbeşte către locul de muncă.


Magistratul le-a mai spus agenţilor că trebuie să îl ducă la Parchet cu autospeciala de Poliţie deoarece el nu mai putea folosi maşina fără plăcuţe de înmatriculare, lucru pe care poliţiştii l-au refuzat.

Imediat procurorul l-a sunat pe superiorul celor doi agenţi, acesta venind la faţa locului din timpul liber. Şeful de post la dus apoi personal pe magistrat la locul de muncă.

După acest incident, magistratul a semnat o ordonanţă prin care cei doi poliţişti de la rutieră sunt amendaţi cu 5.000 de lei fiecare pentru că l-ar fi împiedicat pe procuror în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Agenţii au contestat amenda şi aşteaptă acum ca un judecător să o anuleze sau să o modifice.