MAE precizează, după ce pe Facebook au apărut imagini cu inginerul român răpit în iulie în Libia, că verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului, că un astfel de mesaj este în tiparul obişnuit şi că mebrii celulei de crriză sunt în contact cu autorităţile libiene.

"Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze", anunţă MAE.

De asemenea, celula de criză interinstituţională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen.

"Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autorităţile centrale şi locale libiene, reprezentanţii companiei angajatoare, precum şi familia cetăţeanului român. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia", menţionează instituţia.

Inginerul român şi alţi trei colegi de-ai lui care lucrează pentru o companie petrolieră din Sahara au fost fost răpiţi, a anunţat, la jumătatea lunii iulie, presa din Libia.