In ultimul timp au fost foarte multe discutii cu privire la situatia intarzierilor la plata pensiilor. In mod normal incasarea lor se face in perioada 9 – 28 ale fiecarei luni, dar pensionarul nu stie niciodata o data exacta.

Viorica Dancila si-a exprimat empatia fata de pensionari si a adaugat ca executivul isi doreste ca aceste intarzieri sa nu mai existe si sa nu mai afecteze atatea persoane. Incepand cu luna iulie plata pensiilor va fi facuta pana in ziua 15 a fiecarei luni.

“O alta problema in discutia din saptamana aceasta a fost cea referitoare la plata pensiilor. Am avut judete in care s-au inregistrat intarzieri la plata pensiilor. Noi stim ca pensionarii isi planifica pensia de la o luna la alta si nu putem accepta sa avem intarzieri in ceea ce priveste plata pensiilor. Stim ca plata pensiilor se facea in perioada 9-28 ale lunii, 28-30, 31 dupa caz, plata pensiei se facea la ghiseu. Noi vrem sa inlaturam aceste intarzieri si am hotarat ca plata pensiei pana la 15 ale lunii in curs, in fiecare luna incepand din luna iulie”, a anuntat la inceputul sedintei Executivului premierul Viorica Dancila.