Tragedie în urma unei petreceri organizate de către Penitenciarul din Oradea. Un agent al instituţiei a fost găsit mort în piscina unui hotel din oraş. În vârstă de 48 de ani, bărbatul luase parte la o masă festivă organizată cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la reînfiinţarea penitenciarului orădean.

Vineri, conducerea Penitenciarului Oradea a organizat, la sediul instituţiei, o şedinţă festivă pentru a marca împlinirea a 35 de ani de la reînfiinţarea închisorii. După acest eveniment, angajaţii au fost invitaţi la o masă festivă la un hotel din oraş.

"A fost o şedinţă festivă la sediul instituţiei, după care toţi angajaţii au fost invitaţi la o masă festivă, la Hotel Continental. Majoritatea colegilor au rămas până în jurul orei 21, când s-au retras. Programul nu cuprindea însă şi mersul la piscină. Există o anchetă care va stabili cauzele producerii evenimentului", a precizat Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Oradea, potrivit ebihoreanul.ro. Se pare că după ce s-a încheiat masa festivă, agentul s-a retras - la o oră încă nestabilită - împreună cu alţi colegi şi prieteni la piscina hotelului. Sâmbătă dimineaţa a fost găsit mort, iar la faţa locului au ajuns echipaje de poliţişti şi criminalişti.

Cauzele decesului sunt investigate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. "Concluziile preliminare ale raportului de constatare medico-legală efectuat în cauză relevă faptul că decesul a intervenit ca urmare a înecului în piscina unui hotel din Oradea, victima aflându-se acolo cu un grup de colegi şi prieteni. Cercetările efectuate în cauză nu duc la suspiciuni privind săvârşirea unei infracţiuni de omor sau a altei infracţiuni în cauză, dar evident cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împreujărilor care au dus la decesul persoanei", a declarat pentru prim-procurorul adjunct al Parchetului Bihor, Maria Cotrău, pentru Digi24 Oradea.

Soţia bărbatului decedat este ofiţer în cadrul Poliţiei Bihor. Cei doi au împreună o fiică, adolescentă