Anca Mureşan e medic primar chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca şi şi-a publicat fluturaşul de salariu pe Facebook, ca să arate că într-adevăr salariile medicilor au crescut substanţial în ultima lună: câştigă 11.200 de lei, cu tot cu o gardă suplimentară într-o zi de sâmbătă. „Aşa cum am spus, revin cu fluturaşul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu+ 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron, scrie actualdecluj.ro.

Ţinând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6065 Ron, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas inainte, sunt încă multe de făcut şi corectat, însă nu putem fi ipocriţi şi să nu recunoaştem măririle acordate”, a notat aceasta.
Postarea doctoriţei a stârnit o întreagă dezbatere după ce a fost distribuită de zeci de persoane. Aceasta a relatat cum în urmă cu câteva zile fiica unei paciente operate de ea a insistat să-i înmâneze doctoriţei o sumă de bani, „o mică atenţie”.

„Am intrebat-o câţi ani a muncit mama şi câţi bani a plătit pentru asigurările de sănătate, pentru ca atunci când va avea nevoie de servicii de sănătate să le primească gratuit… 28 de ani grei de muncă, acum cu o pensie de 500 Ron, vroia să mă plătească. Nu mai merge aşa…datoria statutului român este să îşi respecte cetăţenii, medicii au primit niste salarii decente începând cu aceasta lună, aşa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeţi mâna după plic, uitaţi-vă în ochii celui din faţă”.

Aşa cum am spus, revin cu fluturaşul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu+ 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron.

Medicul Anca Mureşan face precizarea că nu este simpatizant PSD: