Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, în ultima săptămână, 39 de conducători auto care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi, aceştia fiind ancţionaţi. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 218 kilometri la oră.

În perioada 12 – 18 martie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române care acţionează pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier pe autostrăzi au depistat 39 de conducători auto care circulau cu viteze excesive.

Cei mai mulţi, respectiv 16, au fost surprinşi pe A1, zece dintre aceştia fiind depistaţi în cursul zilei de joi. Tot atunci a fost înregistrată şi cea mai mare viteză din această săptămână, respectiv 218 kilometri la oră.

Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h.