22 februarie. Aceasta este ziua în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta raportul cu privire la evaluarea Ministerului Public, DNA şi DIICOT, în plenul camerelor reunite.

Declaraţiile făcute  de Tudorel Toader:

Înainte de a accepta demnititatea de ministru al Justiţiei, am discutat cu liderii coaliţiei. Am primit garanţii de neimplicare a factorului politic în deciziile pe care le voi lua, ceea ce s-a respectat şi se respectă.

Astăzi, înaintea şedinţei de Guvern am avut o întrevedere cu doamna prim-ministru referitoare la evaluarea Ministerului Public, solicitându-mi să comunic public rezultatul evaluării, indiferent care vor fi acestea.

Potrivit legii, voi prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerului Public, la nivelul DNA, la nivelul DIICOT. Prezentarea respectivului raport va avea loc joi viitore.

Potrivit legii, voi prezenta în cam reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerului Public, la nivelul DIICOT şi la nivelul DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligaţie a ministrului Justiţiei, e prevăzută în articolul 79 din legea privind organizarea judiciară. Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlamament, săptămâna următoare, joi, la o oră pe care o voi comunica în timp util, voi face o informare de presă, în care voi prezenta conţinutul şi concluzţiile raportului cu referire la activitatea DNA.

Acesta a confirmat şi că ministrul Justiţiei a avut o scurtă discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, în contextul scandalului declanşat de interceptările publicate de fostul deputat PSD Vlad Cosma.

"A existat o discuţie, înaintea şedinţei de Guvern. Ministrul Justiţiei va face o declaraţie de presă, la ministerul Justiţiei. Nu am participat, nu vă pot da detalii. Aşteptăm o poziţie a ministrului Justiţiei."

Întrebat dacă în cadrul şedinţei de Guvern a fost abordat subiectul DNA, purtătorul de cuvânt a spus:" Nu s-a vorbit despre asta. În şedinţa de Guvern se discută actele normative aflate pe ordinea de zi."

Ministrul Justiţiei şi-a întrerupt vizita în Japonia la solicitarea Vioricăi Dăncilă, care spunea că va avea o discuţie cu Toader şi îi va cere să aibă "o declaraţie în ceea ce priveşte decizia" legată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în urma acuzaţiilor aduse instituţiei.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seară, că nu are niciun motiv să demisioneze pentru că a respectat legea, iar întrebată despre o posibilă decizie de revocare a sa, ea a răspuns că "ministrul Justiţiei ştie ce criterii are în vedere, dacă are în calcul aceasta variantă".