Locuitorii oraşului Sulina trăiesc de trei zile fără curent electric în cel mai îndepărtat punct estic din Delta Dunării. Judeţul Tulcea a fost sub cod portocaliu şi galben de vânt puternic şi zăpadă pe 18 şi 19 ianuarie.

Joi, 18 ianuarie, la ora 11.30 s-a întrerupt curentul electric în oraşul Sulina din cauza vântului puternic. Avaria la sistemul de alimentare cu energie electrică persistă şi în momentul de faţă.

Primarul oraşului Sulina, Nicolae Răduş, a declarat pentru „Adevărul” că „de trei zile nu avem curent. Cei de le E-Distribuţie Dobrogea sunt acum în staţia uzinei Sulina şi sunt pe punctul de a da curent electric în oraş. Am rezolvat Spitalul oraşului, uzina de apă şi acum avem apă în oraş”.

Spitalul oraşului a fost în aceste zile un veritabil congelator deoarece generatoarele au asigurat doar iluminatul şi blocurile operatorii, nu şi încălzirea. Din această după-amiază a fost adus un grup electrogen care asigură şi agentul termic.

Imaginile postate pe pagina de Facebook Sulina City vorbesc de la sine: un oraş îngheţat, vânt puternic, oameni căţăraţi pe stâlpii de electricitate pentru a încerca să remedieze avariile.

„Vă daţi seama că a fost greu mai ales pentru bătrânii şi copiii din oraş. Cei care au încălzire pe centrale sau pe curent au stat fără căldură de joi. Peste 4.000 de oameni au fost afectaţi de lipsa energiei electrice”, mai spune primarul.

E-Distribuţie Dobrogea a anunţat sâmbătă, 20 ianuarie, că în judeţul Tulcea au fost doborâţi 115 stâlpi de medie tensiune şi 6 stâlpi de înaltă tensiune care au afectat zeci de localităţi. În zonele izolate din delta Dunării, cum este şi cazul oraşului Sulina, compania a distribuit 6 grupuri electrogene.