Autoarea crimei de la metrou a avut discernământ şi şi-a planificat faptele cu sânge rece, spun experţii psihiatri, după ce au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de la metrou.Şi-a ales victime neatente, aflate aproape de marginea peronului. A atacat cu toată forţa, cu doar câteva clipe înainte că metroul să între în staţie: a vrut să fie sigură că victimele sale nu au nicio şansă.
Agresoarea s-a recunoscut în imagini, dar nu şi-a recunoscut şi faptele. A fost arestată, iar ulterior trimisă în spitalul Jilava. Dacă, după expertiză psihiatrică, medicii vor ajunge la concluzia că atacatoarea nu avea discernământ, în cel mult doi ani ea se va întoarce pe stradă.
Psihiatrii spun că tot comportamentul agresoarei de la metrou este unul demn de a fi studiat. Şi-a ales victimele, şi-a ales momentul, şi-a fabricat, pe loc, şi-un alibi.
„Au fost câţiva, dar când a venit metroul s-au urcat cu ea în metrou. Aia că să se victimizeze, să nu o linşeze lumea, strigă: mi-a luat banii, mi-a luat banii şi arăta către fată. Lumea ce să creadă? Întrebau: Mă, tu i-ai luat banii? A bufnit-o plânsul, atunci a realizat ce s-a întâmplat. Nu a reacţionat nimeni, nu a băgat-o nimeni în seamă”, povesteşte tatăl victimei de la Costin Georgian.
„Din punct de vedere medical, această acţiune a fost dusă la capăt cu conştiinţa, fără conştientă şi cu înţelegere cât se poate de clară a urmărilor. Invocarea bolii psihice spune că în faţă unui anchetator, persoană va mima dezorganizarea psihică”, spune Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru.
Tot drept luciditate trece şi corelarea atacurilor cu momentul în care trenul urmă să ajungă în staţie. Şi faptul că ambele atacuri au loc cât mai aproape de intrarea în staţie.
„A existat un timp, o întârziere în momentul în care a ţintit victima şi a împins victima, apoi în momentul în acre victima a căutat să se replieze apare un al doilea gest prin care persoană este evident că ştie ce face. Nu se sperie, nu caută în momentul respectiv vreun gest prin care să salveze persoana, după ce ar fi avut, să zicem, un impuls de moment”, afirmă Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru.
La începutul lui octombrie, agresoarea a depus o plângere la o secţie de poliţie din Craiova. Şi-a acuzat fratele că ar fi violat-o pe când avea doar cinci ani. Poliţiştii au verificat plângerea, au clasat-o, dar nu şi-au pus întrebări despre starea psihică a reclamantei. În seară crimei, poliţiştii au prins-o la patru ore de la comiterea crimei. Avea scris cu un pix pe mână „ŞI-A LUAT BĂRBAT, AM CONFUNDAT”.
Psihiatrii din cadrul Spitalului penitenciar Jilava vor stabili dacă în momentul comiterii faptelor agresoarea avea sau nu discernământ.
„Atunci practic nu mai poate fi trasă la răspundere pentru infracţiunea de omor calificată şi va fi internată într-un centru specializat până la vindecare. Dacă nu ai unde să îl deţii, unde să îl tratezi, nu ai oameni care să gestioneze acea situaţie ce poţi face? Atunci sigur vine un document juridic, unul adminstrativ şi atunci o să o pună în libertate”, afirmă Dumitru Coarnă - preşedintele sindicatului poliţiştilor.
„Nu există o lege a sănătăţii care să spună: medicul de familie este obligat să îşi vadă pacientul la nu ştiu cât timp. Dacă nu-l vede da alarmă. 2% din populaţia ţării noastre are probleme psihice”, spune Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.
Tânăra care a scăpat cu viaţă va avea nevoie de consiliere de specialitate pentru a putea trece cu bine peste traumă.
„Avea o privire rece, urâtă. A fixat-o cu privirea când a coborât pe peron. S-a trezit împinsă puternic din spate”, afirmă tatăl victimei de la Costin Georgian.
Detaliile neştiute ale crimei de la metrou. Agresoarea ar fi avut discernământ
15 decembrie 2017
(92 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Sfantul Ştefan: tradiţii, obiceiuri, superstiţii
(27 decembrie 2016)
763 vizualizări
Drulă: „Se trece de la taxarea pe timp, la taxarea pe distanţă”
(8 iunie 2021)
27 vizualizări
Peste 3 milioane de elevi şi preşcolari încep astăzi şcoala
(12 septembrie 2016)
340 vizualizări
Atenţionare de călătorie emisă de MAE - Grecia: Grevă de 24 de ore a lucrătorilor din sectorul public
(2 octombrie 2019)
75 vizualizări
Nelu Tătaru, despre redeschiderea şcolilor
(22 aprilie 2020)
242 vizualizări
Zeci de români blocaţi pe aeroportul Luton
(12 noiembrie 2018)
228 vizualizări
Autorităţile au aprobat scenariile pentru redeschiderea şcolilor. Dacă doi profesori dintr-o şcoală sunt infectaţi cu Covid, şcoala se închide pentru două săptămâni. Universităţile vor decide fiecare în parte.
(4 februarie 2021)
172 vizualizări
Autoritatea Electorală Permanentă: 18.917.485 de alegători figurau la 31 august în Registrul electoral
(15 septembrie 2018)
53 vizualizări
Veste bună: Se ieftineşte apa!
(25 octombrie 2015)
159 vizualizări
Grevă de avertisment în sănătate astăzi de la ora 9:00
(7 mai 2018)
50 vizualizări
9.714 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, in Romania!
(5 noiembrie 2020)
299 vizualizări
Cele mai bune sisteme educaţionale din lume
(23 septembrie 2013)
131 vizualizări
Patru angajaţi ai unei primării, infectaţi cu noul coronvirus. Dispută între primar şi prefect!
(23 mai 2020)
1044 vizualizări
Evaluările naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, amânate cu aproape o lună
(24 aprilie 2014)
224 vizualizări
Pricopie: Trebuie mai puţine materii la a XI-a şi a XII-a
(14 septembrie 2014)
62 vizualizări
Contribuţia la Sănătate, eliminată pentru beneficiarii venitului minim garantat
(8 martie 2018)
680 vizualizări
Doi români - daţi dispăruţi după atacul de la Nisa
(17 iulie 2016)
314 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole