Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a semnat, vineri, ordinul care va da posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari, motivând că în ultima perioadă urşii au devenit un pericol real pentru populaţie.  Ordinul a fost trimis şi urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, informaţie confirmată chiar de către ministrul Gavrilescu pentru ŞTIRIPESURSE.RO.

"Confirm! Am semnat acest ordin! Nu este vorba de nici o cota de vânătoare, ci de o procedură clară în aceste cazuri în care gospodăriile sau omul este atacat de un urs", a declarat Graţiela Gavrilescu pentru ŞTIRIPESURSE.RO.

Recent, ministrul susţinea că decizia sa este fermă, chiar dacă se aşteaptă la proteste de stradă din partea celor care militează pentru protecţia animalelor.

"Mi-am asumat să emitem un ordin de ministru prin care să dăm cote de intervenţie pentru urşi (...) şi lupi, astfel încât populaţia să nu mai fie pusă în pericol. Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urşii... da, protejăm urşii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viaţa cetăţeanului. Indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în faţa ministerului sau unde, eu nu voi renunţa la semnarea acestui ordin de ministru", declara recent ministrul Mediului într-o întâlnire de lucru care a avut loc la Ploieşti.