Un număr de 36 de echipaje totalizând peste şase sute de membri participă la Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat care începe miercuri la Târgu Mureş. Evenimentul este organizat în premieră în România şi cuprinde mai multe probe de descarcerare şi traumă care sunt deschise publicului.

Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat (World Rescue Challenge) începe miercuri la Târgu Mureş, deschiderea oficială a evenimentului urmând a avea loc la ora 18.00, în Piaţa Trandafirilor.


Până duminică, în Parcul Municipal, spectatorii pot vedea probele tradiţionale ale competiţiei care se desfăşoară în premieră în România: proba rapidă, de zece minute, o probă standard, de douăzeci minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată şi grade diferite de dificultate, şi o probă complexă de treizeci de minute, plus o competiţie de traumă.

Pentru pregătirea probelor, oficialii World Rescue Organization au pregătit scenarii complexe, folosind maşini noi sau aproape noi care au fost distruse pe durata săptămânii pentru a reproduce cât mai în detaliu accidente rutiere.

La World Rescue Challenge de la Târgu Mureş participă numărul maxim de echipaje, 36, prevăzut pentru această competiţie şi vor fi în jur de 600 de participanţi, fiind înscrise echipe din Africa de Sud, Australia, Marea Britanie sau Cehia. Opt dintre echipaje sunt din România.

Competiţiile World Rescue Challenge reunesc, începând din 1999, cele mai bune echipe de descarcerare şi prim-ajutor din lume, care provin din fiecare ţară membră World Rescue Organization, la care România a aderat în urmă cu patru ani.