Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat de mai multe fapte de luare de mită şi aflat sub control judiciar, a făcut o nouă solicitare în instanţă de modificare a condiţiilor controlului judiciar, pentru a putea opera în spitale de stat, el spunându-le magistraţilor că are sute de pacienţi care îl aşteaptă, informează news.ro.

Tribunalul Bucureşti a decis că Gheorghe Burnei va putea profesa din nou în orice unitate medicală de stat. Hotărârea nu este însă definitivă.


Instanţa a decis menţinerea sub control judiciar a medicului ortoped, dar i-a ridicat acestuia interdicţia de a profesa într-un spital de stat. De asemenea, doctorul Burnei se va putea întoarce la Spitalul de Copii "Marie Curie", potrivit deciziei luate vineri de Tribunalul Bucureşti.

"Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar (...). Admite cererea de modificare şi, în consecinţă: înlătura[ interdicţia impusă inculpatului de a nu exercită profesia sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate. Menţine măsură controlului judiciar, precum şi celelalte obligaţii impuse inculpatului", este decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti.