Cincizeci de turişti au rămas blocaţi, luni, în Masivul Parâng, în zona Văii Olteţului, după ce viiturile au distrus un drum montan. Salvamontiştii gorjeni ajută persoanele blocate să treacă peste torentele de apă cu ajutorul tirolienelor.

Conform reprezentanţilor Salvamont Gorj, un apel la 112 a alertat autorităţile care au primit informaţii că o persoană este blocată în Masivul Parâng, în zona Văii Olteţului.

Ajunşi la faţa locului, cei şase salvamontişti au descoperit că, de fapt, pe munte sunt blocate 50 de persoane şi 20 de autoturisme care nu au mai reuşit să îşi continue drumul în siguranţă din cauza unor viituri care au distrus calea de acces.

“Persoanele nu au probleme medicale grave, dar unele au hainele ude şi pot fi afectate şi de scăderea de temperatură şi de vântul care bate puternic în zonă. Persoanele sunt ajutate de către salvamontişti să treacă peste torentele de apă, aceştia realizând punţi de buşteni şi tiroliene peste torentele de apă”, a declarat Sabin Cornoiu, reprezentant al Salvamont Gorj.

La faţa locului, au ajuns şi două ambulanţe de teren ale Serviciului Public Judeţean Salvamont.

Conform sursei citate, în zilele următoare vor fi recuperate şi autoturismele blocate, încercându-se ca în cursul zilei de marţi să fie făcute lucrări de reparare a drumului.