Ploi însemnate cantitativ, care pot avea şi caracter totrenţial, însoţite de descărcări electrice şi vânt puternic se vor înregistra de duminică, de la ora 16.00, până marţi noapte, potrivit unei informări meteorologice transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). De asemenea, începând de miercuri, vremea se va răci, iar la munte va ninge.

Potrivit meteorologilor, începând de duminică, ora 16.00, până marţi, ora 23.00, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, manifestându-se prin averse ce pot avea caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse vor fi căderi de grindină.

În zonele de deal şi de munte, dar şi în sudul, estul şi centrul ţării, cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat, iar izolat 40-50 de litri pe metru pătrat, precizează ANM.

De asemenea, în noaptea de marţi spre miercuri şi în cursul zilei de miercuri, vremea va deveni rece, temporar va ploua în jumătatea de sud-est a ţării, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte. Dimineaţa, în special în nordul şi centrul ţării, local se va produce brumă.