Elevii sunt in vacanta in aceste zile, insa dupa ce vor reveni la scoala se vor pregati pentru Simularea de Bacalaureat 2017 si Evaluarea Nationala 2017. Pe 13 martie vor fi primele examene, la Limba Romana, acestea urmand sa continue pe 14, 15 si 17 martie. Rezultatele se vor afisa pe 31 martie. Aveti mai jos Calendarul Simularii pentru Bacalaureat si Evaluarea Nationala 2017, impreuna cu modele de subiecte.

Elevii de clasa a VIII-a si cei ai claselor a XI-a si a XII-a vor sustine, in perioada 13 – 17 martie, simularea Evaluarii Nationale si a probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. Rezultatele urmeaza sa fie afisate in data de 31 martie. De asemenea, la fel ca in anii trecuti, notele obtinute nu vor fi trecute in catalog, rezultatele fiind doar discutate la nivelul fiecarei institutii de invatamant, pe baza acestora urmand a fi luate masuri pentru imbunatatirea performantei scolare.

Pe 13 martie, sunt programate atat proba scrisa la Limba si Literatura Romana pentru elevii claselor a VIII-a care sustin simularea Evaluarii Nationale, cat si pentru cei din clasele a XI-a si a XII-a care sustin simularea examenului de Bacalaureat 2017.

Elevii apartinand minoritatilor nationale vor da pe 14 martie proba la Limba si Literatura materna atat pentru simularea Evaluarii Nationale, cat si pentru simularea Bacalaureatului.

Pe 15 martie vor avea loc proba scrisa la matematica pentru simularea Evaluarii Nationale si proba scrisa obligatorie a profilului pentru Bacalaureat.

Totodata, pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii care va fi sustinuta numai de elevii claselor a XII-a.

Potrivit calendarului, toate rezultatele se vor afisa pe 31 martie.