Vremea va deveni geroasă, de miercuri noapte până la sfârşitul săptămânii, temperaturile minime vor fi între -20 şi -10 grade, în sud-estul ţării şi la munte va continua să bată vântul, iar în unele zone va depăşi la rafală 60 de kilometri pe oră şi va spulbera zăpada, potrivit unei informări a Administaţiei Naţionale de Meteorologie.

Avertizarea cod galben de viscol pentru judeţele Călăraşi, Constanţa şi Caraş-Severin a fost ridicată miercuri, la ora 10.00, pentru zilele următoare fiind emisă o informare meteorologică de ger, intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată.

Meteorologii avertizează că, miercuri, vor fi intensificări ale vântului în regiunile sud-estice şi la munte, unde local vor fi viteze de 40-50 de kilometri pe oră.

În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, precum şi la altitudini mari în Carpaţii de Curbură şi în Munţii Banatului vor fi intervale de timp în care rafalele vor depăşi 55-60 de kilometri pe oră şi temporar zăpada va fi spulberată.

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă în noaptea de miercuri spre joi mai ales în regiunile nordice, nord-estice şi centrale. În nopţile următoare, până la sfârşitul săptămânii, gerul se va extinde în cea mai mare parte a ţării, frecvent se vor înregistra temperaturi minime cuprinse între -20 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi preponderent negative.