Expertiza în cazul accidentului în care Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, şi-a pierdut viaţa, a fost finalizată. Maşina nu avea probleme de direcţie şi de frânare înainte de impact, a spus procurorul general al României, Augustin Lazăr.

„Ancheta a evoluat în sensul că au fost depuse două rapoarte de expertiză: cea tehnică şi cea criminalistică. Cele două rapoarte ne dau concluzii relevante privind mecanismul producerii evenimentelor şi pe baza coroborării cu alte probe care se află în cauză se va putea da o soluţie cu referire la circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier”, a spus procurorul general.

„Din raportul de expertiză tehnică rezultă că problemele de direcţie şi frână au fost ulterioare impactului”, a adăugat el.

Augustin Lazăr mai spune că la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil, vom avea soluţia emisă de procuror în acest dosar.

Procurorul general a vorbit şi despre dosarul Hexi Pharma, în care sunt anchetate achiziţii suspecte de dezinfectanţi diluaţi.

„Există circa 280 de părţi civile în unităţi spitaliceşti care s-au constituit părţi civile în cauza. Prejudiciul este în jur de 70 de milioane de lei în acest moment”, a spus Augustin Lazăr.

Digi 24