Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 281 locuri de muncă vacante, dintre care 110 în Marea Britanie şi 55 în Suedia, a anunţat joi Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM)

În Marea Britanie se caută printre altele 55 de îngrijitori de persoane şi 50 de bucătari, în timp ce în Suedia este nevoie de femei de serviciu, vopistori auto şi mecanici auto.

Restul locurilor vacante sunt în Germania (37), Slovacia (37), Cehia (24), Olanda, Irlanda (6). Norvegia (4), Spania şi Belgia (1).

Printre joburile scoase la concurs se numără factori poştali, ingineri mecanici şi electricieni, şoferi de camion, dulgheri şi un florar decorator.

O situaţie aparte se regăseşte în Norvegia unde se caută 1 doctorand în departamentul biomedical, 1 doctorand în departamentul de analiză date mobile, 1 postdoctorand în departamentul biomedical şi 1 postdoctorand în departamentul reţele mobile de date despre instrumente de analiză.

De asemenea, în Germania este disponibil un loc de inginer calitate în producţia de echipamente în industria aerospţială şi unul pentru inginer sistem navigaţie satelit Galileo.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional,www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

MEDIAFAX