Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, a fost eliberat, însă acest document nu dă dreptul de construire, informează, joi, Primăria Sectorului 1.

Instituţia precizează că a eliberat, luni, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, arătând că acest document este un act de informare obligatoriu şi nu dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizaţiei de construire.

Astfel, potrivit art. 29 alin. 1 din Legea nr. 350/2001, "certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administraţiei publice judeţene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic şi tehnic al imobilelor şi condiţiile necesare în vederea realizării unor investiţii, tranzacţii imobiliare ori a altor operaţiuni imobiliare, potrivit legii."

Primăria Sectorului 1 spune că amplasamentul pe care urmează să fie construită moscheea se află în zona CB5, care este situată în afara perimetrului central şi care grupează funcţiuni complexe de infrastructură municipală şi supramunicipală, iar pentru autorizarea construcţiei este necesară obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intră în competenţa exclusivă a Primăriei Municipiului Bucureşti.