Medicii de familie sunt nemulţumiţi de condiţiile din contractul cadru pe care l-a propus Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Doctorii spun că mâine nu vor elibera reţete compensate şi gratuite.  

Medicii refuză să semneze cu casele judeţene de asigurări de sănătate nişte acte adiţionale la contractul-cadru. Motivul: ar trebui să semneze retroactiv, aşa că preferă să aştepte câteva zile şi să le semneze de săptămâna viitoare.

Medicii îi roagă pe pacienţi să aibă răbdare şi să revină la începutul săptămânii pentru reţelele gratuite sau compensate. În ceea ce priveşte consultaţiile, pacienţii au de ales - fie le plătesc, fie se întorc la începutul săptămânii viitoare. În funcţie de relaţia medic-pacienţi, medicii pot alege să facă aceste consultaţii gratis.

În cazul unor urgenţe, pacienţii vor fi redirecţionaţi către spitale.

Deocamdată nu există nicio reacţie de la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, dar medicii şi-au exprimat nemulţumirile încă de săptămâna trecută, când au pichetat Ministerul Sănătăţii.

Ei cer să li se mărească bugetul pentru medicii de familie şi nu sunt de acord cu noile prevederi ale contractului-cadru

Digi 24