Trei mari universităţi din ţară sunt vizate într-o anchetă de corupţie în legătură cu admiterea studenţilor străini. Ancheta a pornit de la Iaşi, în toamna trecută, iar acum procurorii au extins cercetările.

Au ridicat în această dimineaţă documente de la Universităţile de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Timişoara şi Cluj, dar şi la sediul Ministerului Educaţiei. Anchetatorii au cerut inclusiv corespondenţa dintre universităţi.

„Vorbim de admiterea la UMF Iaşi pe 2015-2016, din septembrie 2015, şi de corespondenţa cu alte câteva universităţi de medicină şi farmacie din ţară, respectiv Iaşi, Cluj şi Timişoara. Vorbim de documente pe admitere, înscriere, pe anul universitar 2015-2016”, a spus Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt la Ministerul Educaţiei.

Aceasta a adăugat că anchetatorii au stat la sediul ministerului câteva ore.

„Trebuie să subliniez că am colaborat cu procurorii DNA şi colaborăm pe orice altă situaţie si orice altă solicitare pe care o vor face pentru că ne dorim elucidarea situaţiei şi o anchetă care să se deruleze în mod firesc”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Digi 24