Din cauza vremii severe din ultimele 24 de ore, cele mai afectate judeţe au fost Cluj, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Tulcea, Vaslui şi Vrancea, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), subcomisar de poliţie Monica Dajbog, într-o declaraţie de presă susţinută, miercuri, la sediul MAI. Potrivit acesteia, în prezent, mai sunt fără energie electrică nouă localităţi din judeţele Dâmboviţa, Galaţi şi Iaşi. Potrivit informării de la Electrica, în toate aceste localităţi se lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că, în ultimele 24 de ore, 70 de persoane, care au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, au fost salvate de efectivele MAI şi ale Serviciului de ambulanţă, cu sprijinul autorităţilor locale.

De asemenea, condiţiile meteorologice au permis executarea a 11 misiuni aero-medicale, 13 persoane fiind transportate către unităţile spitaliceşti.

Oficialul MAI a relevat că, în aceste zile, Inspectoratul General de Aviaţie are pregătite 12 aeronave care vor putea efectua misiuni aero-medicale, "dacă starea vremii va permite".

Totodată, Monica Dajbog a precizat că, la acest moment, peste 14.500 de poliţişti, 5.000 de pompieri, 6.800 de jandarmi şi peste 3.000 de poliţişti de frontieră "sunt la datorie".

Ea a amintit că, de Revelion, în toată ţara sunt programate peste 200 de spectacole în aer liber şi evenimente publice, unde se aşteaptă participarea a peste 600.000 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al MAI a mai arătat că, având în vedere că cea mai mare parte a misiunilor angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne se desfăşoară în această perioadă în stradă, au fost luate măsuri pentru adaptarea la condiţiile meteorologice, astfel încât angajaţii să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă pentru propria sănătate.

De asemenea, Monica Dajbog a subliniat că, în toată perioada de sărbători, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne funcţionează permanent Centrul Naţional de Coordonare Integrată a Intervenţiilor, sub comanda viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.