Cod roşu în Bacău. Peste 60 de persoane, printre care mai mulţi copii, au ajuns în această seară la Spitalul Judeţean Bacău, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce au luat parte la un praznic de pomenire. Din primele analize rezultă că de vină ar fi mâncarea servită de firma de catering.

În total, aproape 300 de persoane au participat ieri la o pomenire în localitatea Traian din judeţul Bacău. Astăzi 60 dintre ei au început să se simtă rău, cu greaţă, vărsături şi dureri abdominale.

La Spitalul Judeţean Bacău s-a instituit alertă de cod roşu din cauza numărului mare de pacienţi internaţi cu aceleaşi simptome, scrie tvr. Spitalul a pus în aplicare "planul alb", ceea ce înseamnă chemarea de acasă a personalului aflat în timpul liber.

O echipa de specialişti epidemiologi şi igienă alimentară cercetează şi recoltează probe.

Inspectorii DSP s-au deplasat şi la firma de catering din comuna Nicolae Bălcescu, unde au recoltat probe din meniul compus din ciorbă de perişoare, sărmăluţe şi pilaf. Urmează că în urma analizelor să fie identificată sursa exactă a intoxicaţiei.