Atentatele islamiste din Paris au lovit şi doi cetăţeni români.

Din primele informaţii rezultă că ar fi vorba despre un cuplu, un tânăr din Tulcea şi o fată din Baia Mare care au împreună un copil de aproape trei ani.

Cei doi tineri ar fi fost în barul atacat de terorişti sinucigaşi, la o aniversare. Cunoscuţii spun că au căzut sub ploaia de gloanţe. Copilul era acasă, cu bunica din partea mamei.

„Este vorba despre Ciprian Calciu şi Lăcrămioara Pop, el din Tulcea şi ea din Baia Mare. Părinţi ai un copilaş de 2-3 anişori. Aceştia sunt tinerii români care au murit sub ploaia de gloanţe în barul atacat de Kamikaze. Zilele următoare poate ne mobilizăm şi ajutăm cu ceva banuţi familiile să le repatrieze trupurile neînsufleţite ale celor doi tineri”, a declarat Ramona, o braşoveancă stabilită la Paris în urmă cu câţiva ani, care face parte din cercul lor de prieteni, anunţă adevărul.

Ciprian Calciu avea 32 de ani. Era în Franţa de câţiva ani cu mama şi cei doi fraţi mai mici. Avea o mică afacere: făcea service pentru ascensoare. În Hexagon a cunoscut-o pe Lăcrămioara Pop, o maramureşeancă de 29 de ani, care lucra într-un restaurant. Au rămas împreună. Au şi un copil.

Micuţul de numai un an şi jumătate era noaptea trecută cu bunica din partea mamei. Tot cu bunica rămăsese şi fetiţa de 11 ani pe care Lăcrămioara o avea dintr-o căsătorie anterioară.

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat sâmbătă că doi cetăţeni români au murit în atentatele de la Paris, informaţia fiind confirmată de autorităţile franceze. MAE a informat că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară.

Ministerul reaminteşte că un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată. Până la această oră, "la nivelul Ministerului de Externe nu există alte semnalări de cazuri de cetăţeni români care ar fi putut fi răniţi sau decedaţi în atacurile de la Paris. MAE menţine permanent legătura cu autorităţile franceze competente".