Tribunalul Bucureşti a admis vineri, 13 noiembrie, cererea primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, prin care acesta a solicitat permisiunea de a se interna şapte zile în spital, în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale.

Oprescu a venit la tribunal însoţit de avocaţi, însă le-a spus jurnaliştilor că nu poate să le spună prea multe, deoarece judecătorii care l-au eliberat din arest preventiv i-au impus interdicţia de a da orice fel de declaraţii în public.

El a precizat totuşi că, din punct de vedere medical, îi sunt suficiente 7 zile în spital pentru intervenţia chirurgicală.

Referindu-se la datoriile istorice acumulate de RADET, Oprescu a precizat că acolo sunt datorii de 15 ani, „penalităţi la penalităţi, care sunt exorbitante”.

Oprescu se află în prezent în arest la domiciliu, el fiind cercetat de DNA pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi constituire de grup infracţional organizat.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din instituţie.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.