Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană pentru ca pelerinii sosiţi la Iaşi să se poată închina.
Pelerinii sosiţi la Iaşi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva au prilejul de a se închina încă de vineri seara la racla cu moaştele sfintei, care la ora 20,00 a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană. Un sobor de preoţi conduşi de Calinic Botoşăneanu au purtat racla în procesiune care, ulterior, a fost aşezată pe un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. La ceremonial au luat parte pelerini veniţi din toate colţurile ţării. Unii dintre ei au declarat jurnaliştilor că au ajuns la Iaşi de joi după amiază, pentru a fi siguri că pot lua parte la această procesiune religioasă.
Mănăstirea Simonos Petra de pe Muntele Athos adăposteşte o raclă cu mâna stângă a Sfintei Maria Magdalena. Cea mai veche mărturie a prezenţei sfintelor moaşte la Simonos Petra o reprezintă inscripţia de pe răcliţa din argint aurit a Sfintei, în formă de mână, unde se poate citi: ‘Mâna stângă a Sfintei Mironosiţe şi Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena din Mănăstirea Sfântului Simon în anul 7151′ (1642 / 1643)’.
Moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena sunt aduse de la Mănăstirea Simonos Petra spre închinare credincioşilor în multe locuri ale creştinătăţii, pentru a se bucura de binefacerile Sfintei.
Anual, aproximativ un milion de persoane vin la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina, în preajma zilei de 14 octombrie, la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Astfel, Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din România