Peste 200 de persoane date în urmărire, ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen şi 49 de maşini căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în anchete au fost găsite în ultima săptămână, informează Poliţia Română, potrivit Mediafax.
   
Poliţiştii români au găsit, în perioada 22-29 mai, 136 de persoane ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen, dintre care 61 erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară, 14 aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare şi cinci persoane erau semnalate ca fiind dispărute.

PUBLICITATE
 

   
De asemenea, în România au fost găsite, în urma cooperării prin Biroul SIRENE, 34 de autoturisme căutate de ţări Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul unor proceduri penale şi au fost ridicate nouă documente căutat de autorităţile altor state, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
   
Autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor 80 de persoane căutate de poliţiştii români, dintre care 24 erau urmărite în baza unor mandate europene de arestare, 20 erau căutate pentru a participa la o procedură judiciară şi patru erau semnalate ca fiind dispărute.
   
Totodată, 15 autovehicule semnalate de autorităţile române pentru a fi indisponibilizate sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, precum şi 12 documente emise în România au fost găsite în state Schengen.
   
Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi SIS, sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.
   
Acesta conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.