Judecătoria Buzău ar putea să funcţioneze în Galleria Mall din oraş, după ce la licitaţie au fost înscrise cinci oferte - trei sedii de firme şi două centre comerciale -, iar în urma evaluării patru dintre acestea au fost eliminate, rămânând doar mall-ul, informează Mediafax.
Reprezentanţii Judecătoriei Buzău vor să închirieze un spaţiu de 1.500 de metri pătraţi în care să funcţioneze instanţa, începând din septembrie.
   
Instanţa buzoiană îşi desfăşoară activitatea, în prezent, în aceeaşi clădire cu Tribunalul Buzău, însă sediul este vechi, iar spaţiul insuficient.
   
La licitaţia pentru un nou sediu au fost înscrise cinci oferte - trei sedii de firme şi două centre comerciale. În urma evaluării ofertelor, patru dintre acestea au fost descalificate, rămânând în cursă doar centrul comercial Galleria Mall. Ofertele au fost analizate de o comisie formată la nivelul Judecătoriei Buzău.
   
Reprezentanţii Galeria Mall trebuie să mai obţină avize de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie, Administraţia Penitenciarelor, pentru a putea fi semnat contractul de închiriere.
  
De asemenea, ofertantul trebuie să se ocupe de compartimentarea spaţiului pus la dispoziţie şi de întreţinerea acestuia pe o perioadă de cinci ani, pentru o chirie de 15.000 de euro lunar, suma maximă alocată de Ministerul Justiţiei.
   
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, declara, anul trecut, într-o vizită la Buzău, că ministerul va căuta resurse pentru construirea unei noi judecătorii. Deocamdată însă, ministerul a alocat bani pentru închirierea unui spaţiu pe o perioadă de cinci ani.
Centrul comercial Galleria Mall a fost construit în anul 2008 de către dezvoltatorul GTC România şi a fost cumpărat în anul 2015 de către societatea buzoiană Eurosting Aaw Industry SRL. Mall-ul are o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi, iar spaţiul destinat Judecătoriei Buzău ar urma să ocupe aproximativ 8-9% din suprafaţa totală a clădirii.