Principesa Moştenitoare Margareta este noul preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, fiind aleasă în această funcţie, vineri, la Braşov, în cadrul adunării generale a acestei organizaţii, potrivit unui comunicat remis Mediafax.
Principesa Margareta a fost aleasă cu 87 % dintre voturile valabile exprimate, potrivit comunicatului remis de Biroul de Presă al Regelui Mihai I.
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a fost înfiinţată în anul 1876, în timpul domniei Regelui Carol I. Organizaţia a fost susţinută, încă de la începuturi, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria şi Regina-mamă Elena s-au implicat în acţiuni umanitare ale Crucii Roşii Române.
Principesa Margareta a declarat, în cadrul adunării generale a Crucii Roşii Române, că prezenţa Familiei Regale alături de această organizaţie este "o realitate istorică, respectată de societatea românească".
"Am convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de preşedinte al Crucii Roşii Române este benefic şi potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizaţii. Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră şi că vom putea acţiona corespunzător şi în spiritul valorilor fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Implicarea Familiei Regale a României în activitatea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România este un reper al organizaţiei. O perioadă lungă de timp activitatea organizaţiei s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinară activitate caritabilă în timpul Primului Război Mondial", a spus Principesa Margareta.
Ea a precizat că Regina Elisabeta, Regina Elena şi Regina Ana au avut, în diferite epoci, propria lor participare la război şi o activitate medicală susţinută, pentru tratarea răniţilor, şi o activitate socială dedicată familiilor care pierduseră pe cei dragi.
"Educată în sociologie medicală, am fost implicată în proiectele internaţionale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite. Am lucrat şi ca voluntar, în Etiopia, Sudan, Zambia, Elveţia, Marea Britanie şi Italia. Am avut o experienţă proprie în domeniul social şi medical înainte de anul 1989, dar mai ales după venirea în România, acum 25 de ani. Toate acestea sunt motive pentru care mă consider potrivită pentru această funcţie", a mai spus Principesa Margareta.
Anterior, preşedinte al Crucii Roşii Române a fost Mihaela Geoană. Aceasta a ocupat această funcţie începând din anul 2007, potrivit site-ului crucearosie.ro.
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.
Crucea Roşie Română este persoană juridică cu drept public, autonomă, nonguvernamentală, apolitică şi fără scop patrimonial. Ea îşi desfaşoară activitatea cu caracter umanitar ca organizaţie de ajutor umanitar, auxiliară a autorităţilor publice.
Crucea Roşie din România s-a înfiinţat la 4 iulie 1876, prin ordinul Principelui Ghica de a organiza o societate de ajutor pentru militarii răniţi pe câmpul de luptă. Crucea Roşie a funcţionat la începutul secolului XX sub patronajul Reginei Maria.
Principesa Margareta, noul preşedinte al Crucii Roşii Române
16 mai 2015
- citeşte totul despre:
- autoritatilor,
- aleasa,
- geoana,
- inceputuri,
- lucrat,
- membra,
- nationala,
- medicala,
- margareta


Din aceeaşi categorie:
Vremea se răceşte. În weekend ninge.
(16 decembrie 2017)
95 vizualizări
Medic de gardă bătut de un pacient furios
(31 mai 2019)
396 vizualizări
Deputaţii au adoptat decizional proiectul prin care urmărirea penală poate fi declanşată din oficiu în cazul violenţei domestice
(14 octombrie 2020)
139 vizualizări
În România s-au dat într-un an de 16 ori mai multe mandate de ascultarea decât a primit FBI
(8 februarie 2018)
284 vizualizări
Pâinea proaspătă din supermarket e de fapt adusă congelată din import!
(18 mai 2016)
335 vizualizări
Universitatea din Bucureşti şi Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, singurele instituţii de învăţământ superior din România prezente în clasamentul QS 2020
(11 iunie 2020)
124 vizualizări
CSM convoacă adunările generale ale magistraţilor pentru consultări legate de statutul profesiei
(25 august 2015)
177 vizualizări
Ministerul Educaţiei anunţă că în ultima săptămână 405 elevi au fost confirmaţi cu coronavirus, iar aproape 500 de clase au trecut la program online.
(2 martie 2021)
45 vizualizări
17 percheziţii în trei judeţe, pentru destructurarea unei grupări specializate în furturi din Italia
(5 ianuarie 2017)
44 vizualizări
50 de localităţi, fără primar. Preşedintele AEP: Nu se ştie cine ar trebui să iniţieze procedura pentru organizarea alegerilor parţiale
(17 octombrie 2022)
46 vizualizări
Gata distractia ! De maine incepe inchiderea restaurantelor !
(5 octombrie 2020)
1113 vizualizări
Zile libere de la stat pe 31 mai şi 1 iunie? Anunţul făcut de ministrul Muncii, cu puţin timp în urmă
(25 mai 2021)
43 vizualizări
Ministerul Sănătăţii: Vaccinarea, recomandată şi pentru persoanele care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2/ Persoanele care au primit tratament cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă este recomandat să aştepte 90 de zile până la vaccinare
(29 martie 2021)
71 vizualizări
O nouă declaraţie pe propria răspundere ar putea să devină obligatorie în România la începutul anului şcolar
(20 august 2020)
112 vizualizări
Primăria Cluj a cumpărat 10 noi autobuze pentru transportul elevilor odată cu reînceperea şcolii în format fizic, în Iaşi sunt linii speciale, Bucureştiul a desfiinţat proiectul-pilot pentru 6 şcoli
(8 februarie 2021)
126 vizualizări
Sabia lui Tudor Vladimirescu, expusă la Târgu Jiu
(19 aprilie 2016)
614 vizualizări
Cine ar fi vinovat pentru accidentul feroviar de lângă Ploieşti. Bilanţul putea fi uriaş
(20 decembrie 2019)
85 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole