Radu Costică Moldovan, fost director Trangaz, este cercetat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru încălcarea regimului juridic al conflictului de interese, potrivit unui comunicat de presă al ANI.

Conform înştiinţării oficiale, în timpul exercitării funcţiei de director, Radu Costică Moldovan a semnat două referate prin care şi-a ajutat soţia să promoveze.

“În perioada exercitării funcţiei de director al Departamentului Economic din cadrul SNTGN Transgaz SA Mediaş, a semnat două referate privind promovarea şi definitivarea din funcţia de şef birou în funcţia de şef serviciu a soţiei sale. Astfel, soţia persoanei evaluate a deţinut în cadrul Departamentului Economic atât funcţia de Şef al Biroului Imobilizări, precum şi funcţia de Şef al Serviciului Evidenţa Imobilizărilor şi Lucrări de Mentenanţă”, se arată în comunicatul de presă.

Inspectorii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş în vederea verificării indiciilor despre săvârşirea de conflict de interese. Deşi fostul director a fost informat despre începerea procedurii penale, acesta nu şi-a exprimat punctul de vedere.