Publicul din capitala Portugaliei va avea prilejul de a asculta sunetul viorii Guarneri del Gesu care i-a aparţinut lui George Enescu, în cadrul unui eveniment realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Lisabona. Violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail, protagoniştii turneului, solişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio România, vor susţine joi un recital de vioară şi pian la Centro Cultural de Belem din Lisabona.

În deschiderea evenimentului muzical va fi inaugurată expoziţia “Sonorul în instantanee”, semnată de muzicologul şi fotograful Virgil Oprina şi compusă din imagini surprinse la diferite ediţii ale Festivalului Internaţional “George Enescu”, care va putea fi vizitată în perioada 5-29 septembrie.

Pornind de la proiectul Vioara lui George Enescu la sate, promovat, anul trecut, în turneu naţional de către Radio România Cultural şi în contextul promovării celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului “George Enescu” în Portugalia, Institutul Cultural Român de la Lisabona colaborează în premieră cu Centro Cultural de Belem pentru organizarea acestui proiect muzical şi expoziţional.