Judecătorul Marius Tudose a fost ales preşedinte la CSM, în şedinţa de astăzi a forului. Vicepreşedinte a fost ales procurorul Bogdan Gabor.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii şi-au ales marţi, noua conducere, întrucât mandatul preşedintelui Adrian Bordea şi cel al vicepreşedintelui Gheorghe Muscalu expiră. Judecătorii Alexandru Şerban şi Marius Tudose Badea au candidat pentru funcţia de preşedinte al CSM, în timp ce procurorul Bogdan Gabor s-a înscris pentru funcţia de vicepreşedinte. Tot în cadrul şedinţei de plen de marţi aa fos prezentat Raportul de activitate al CSM pentru 2014.

Conform legii, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii sunt aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai consiliului, cu votul majorităţii membrilor acestuia.

Şedinţa a fost prezidată de preşedintele Klaus Iohannis, care a participat doar la prezentarea raportului de activitate al CSM.

Judecătorul Marius Tudose îşi propune, conform proiectului de management, continuarea procesului demarat în 2011, de raţionalizare a instanţelor şi parchetelor prin "redesenarea hărţii administrative judiciare", pentru a creşte eficienţa şi calitatea actului de justiţie.

"Este necesară consolidarea atitudinii pro-active a CSM şi a instituţiilor sistemului judiciar român în dialogul cu instituţiile europene, prin prezentarea progreselor reale, semnificative, raportate la cele patru benchmark-uri. Componenta de cooperare trebuie să se afirme ca proritară, lăsând în plan secund aspectele de verificare", conform proiectului managerial al judecătorului.