Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod portocaliu, valabilă pentru judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău şi Prahova, în timp ce cea de cod galben a fost restrânsă la 15 judeţe din jumătatea estică şi nordul ţării, până luni la ora 18.00. Circulaţia rutieră este întreruptă pe şapte tronsoane de drumuri naţionale, din Buzău, Ialomiţa, Brăila, Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii abundente şi viscolului, iar pe A2 au început să se formeze suluri de zăpadă, informează Centrul Infotrafic.

Cod roşu de ninsoare şi vânt în Buzău, Vrancea şi Brăila

Judeţele Buzău, Vrancea şi vestul judeţului Brăila vor fi sub cod roşu de ninsoare şi vânt, luni, de la ora 8.30 până la 13.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 - 90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită şi vizibilitate redusă spre zero.

Avertizarea este valabilă până la ora 13.00, urmând ca apoi cele trei judeţe să intre sub avertizare de cod portocaliu.

Infotrafic: Circulaţia, întreruptă pe şapte drumuri naţionale, pe A2 se formează suluri de zăpadă

Circulaţia rutieră este întreruptă pe şapte tronsoane de drumuri naţionale, din Buzău, Ialomiţa, Brăila, Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii abundente şi viscolului, iar pe A2 au început să se formeze suluri de zăpadă, informează Centrul Infotrafic.

Întreruperea circulaţiei a fost dispusă pe: DN2B Buzău – Brăila, DN22 Râmnicu Sărat - Brăila, DN2C Costeşti (jud. Buzău) – Slobozia, DN2N Bogza Dumbrăveni (judeţul Vrancea), DN23B Măicăneşti - Ciorăşti (Vrancea), DN23A Gologanu - Tătăranu (Vrancea) şi DN24D Tuluceşti - Vârlezi (Galaţi).  

Din acelaşi motiv, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN4 Bucureşti - Olteniţa, DN1D Albeşti-Paleologu - Urziceni şi pe DN2(E85), în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, iar în judeţul Buzău de la limita cu Ialomiţa până la intrarea în municipiul Buzău.

Pe autostrada A2 ninge viscolit pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 12 şi 86. Cu toate că utilajele de deszăpezire acţionează permanent, în anumite zone încep să se formeze suluri de zăpadă, iar şoferii trebuie să fie atenţi şi să circule cu viteză redusă, se mai spune în comunicatul Infotrafic.

Circulaţia este întreruptă pe patru drumuri naţionale, din cauza ninsorii şi viscolului

Circulaţia rutieră este întreruptă pe patru tronsoane de drumuri naţionale, din Buzău, Brăila, Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii abundente şi viscolului, informează Centrul Infotrafic.

Întreruperea circulaţiei a fost dispusă pe: DN22 Râmnicu Sărat - Brăila, DN2N Bogza - Caiata - Dumbrăveni (judeţul Vrancea), DN23B Măicăneşti - Ciorăşti (Vrancea) şi DN24D Tuluceşti - Vârlezi (Galaţi).

Din acelaşi motiv, circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este restricţionată pe DN2B Buzău - limita cu judeţul Brăila şi pe DN2C Costeşti - limita cu judeţul Ialomiţa (tot judeţul Buzău).

Centrul Infotrafic recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă şi să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul deplasării, să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.