Românul care a semănat haos pe o autostradă din nordul Greciei a fost arestat pentru omor din culpă!  Cinci oameni au murit şi alţi 30 au fost internaţi în spital, după ce TIR-ul condus de acesta a izbit violent aproape 40 de maşini.

Multe dintre autoturisme au fost distruse în totalitate. Accidentul a avut loc într-o zonă de drum în care se efectuau lucrări, iar şoferul nu a oprit la semnalele agenţilor de trafic.

Niciun alt român nu a fost implicat în accident, conform Ministerului român al Afacerilor Externe.

Accidentul a avut loc în apropiere de Salonic, pe autostrada Egnatia, care traversează nordul Greciei de la est la vest. Un şofer român de tir, în vârstă de 39 de ani, a intrat cu viteză într-o coloană de autovehicule care staţionau din cauza unor lucrări la autostradă.

Au urmat minute în şir de haos şi isterie. Aproape 40 de maşini au fost avariate în carambol.

Şoferul român a scăpat cu viaţă, deşi TIR-ul său s-a răsturnat şi a ars aproape în totalitate. Poliţiştii l-au găsit pe bărbat pe un cîmp din apropiere, în stare de şoc. În acest timp, pompierii încercau să-i scoată pe răniţi din maşinile distruse.

În accident şi-au pierdut viaţa 4 oameni: două femei şi doi bărbaţi. Încă o persoană a decedat după cîteva ore, pe masa de operaţie.

Alţi 30 de oameni au fost scoşi de pompieri din maşinile distruse şi duşi de urgenţă la spital. Printre aceştia se numără şi un bebeluş de numai şase luni şi un copil de doi ani, care au fost internaţi în stare gravă.

Românul care a provocat accidentul a fost reţinut de poliţişti şi dus în arest, unde a fost audiat în prezenţa unui translator. Potrivit informaţiilor furnizate de poliţia elenă, şoferul român care a provocat accidentul de pe autostrada din Grecia nu a fugit de la locul accidentului, aşa cum se crezuse iniţial.