Apelul autorităţilor române şi medicilor pare să fi avut succes. Directorul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională, Andrei Rosin, a declarat că numărul donatorilor a crescut de trei ori şi la multe centre au fost cozi kilometrice, dar ar fi bine ca oamenii să se mobilizeze constant.

Potrivit directorului, mai sunt spitale care încă reclamă lipsă de sânge. "Numai la Spitalul Fundeni sunt 30 de copii cu leucemie care necesită zilnic produse de sânge. Vorbesc numai de copii cu leucemie. Mai este Institutul inimii «C.C. Iliescu» - tone de sânge, la transplantul de ficat se suge sânge cum n-am pomenit. Apoi, spitalele Sf Ioan, Bagdasar, Floreasca, Colţea", a arătat Rosin

El a atras însă atenţia că, dacă ar veni toată populaţia Bucureştiului să doneze, nu ar avea unde, lăudând ideea ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu de a deschide două centre din toamnă. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, joi, că va reînfiinţa centrele mari de donare din spitale, închise acum trei ani, începând cu Spitalul Fundeni, în septembrie, şi continuând cu Spitalul Universitar şi Bagdasar.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Sănătăţii a făcut un apel către cetăţeni să doneze sânge, având în vedere sesizările primite privind deficitul de sânge şi produse de sânge din unele unităţi sanitare.