Leonard Doroftei a plecat din România în urmă cu mai mulţi ani şi s-a stabilit în Canada.

 

Dezamăgit de eşecul afacerii pe care o avea în Ploieşti, un restaurant în centrul oraşului la care a fost obligat să renunţe, Doroftei s-a mutat în Canada, unde a deschis o sală de box. Acolo îi învaţă atât pe profesionişţi, cât şi pe amatori cum să practice box.

 

„Sunt pe cale să deschid o sală de box, în zona Laval. E o zonă foarte cunoscută în Montreal. Nu va fi o sală foarte mare, dar, important e că va fi a mea, iar toţi cei care vor să vină să se pregătească la sală mea, sunt bineveniţi. Unul dintre ei (n.r - antrenorii de box care vor lucra în sala sa) ar putea fi şi Adrian Diaconu, bunul meu prieten. Sper să-şi facă timp să vină din când în când şi să predea câteva ore. Oricum, eu voi continua să fiu şi antrenor, aşa cum am facut-o şi până acum", a spus Leonard Doroftei în martie 2022, conform sport.ro.

 

Luni, Doroftei a publicat pe contul lui de Facebook, mai multe fotografii în care apare muncind pe un şantier. „Lucrările continuă pentru noua sală de box”, a spus acesta.

 

Leonard Doroftei locuieşte în Canada cu soţia sa şi cei trei copii.

 

Născut la Ploieşti, Leonard a început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploieşti. Între 1986 şi 1988 a cucerit în fiecare an titlul naţional la juniori.

 

A obţinut cinci titluri naţionale la seniori în 1992, 1993, 1994, 1996 şi 1997.

 

A câştigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 şi la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 şi campion european în 1996 şi 1997.

 

Palmaresul său la amatori: 239 de victorii şi 15 înfrângeri.

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro